12 Simpele self-care tips voor thuis

Drukke agenda’s en rinkelende social media notificaties: onze dag zit vaak zo vol dat we geen tijd meer hebben om aan onszelf te denken. En dat terwijl een dosis self-care zo gezond is, zowel voor je lichaam als geest. Daarom hebben wij wat simpele self-care tips voor je verzameld die je gewoon thuis kunt doen!

1. Radio aan en swingen maar

Beweging is goed voor je, al is het maar voor een kwartiertje. Maar wil je het nog leuker (en maffer) maken? Zet dan je favoriete muziek op en laat je even helemaal gaan! Maak de gekste bewegingen en schudt alle opgekropte energie uit je lijf. Zo komen je spieren lekker los en reken maar dat er een grote glimlach op je gezicht verschijnt.

2. Haal diep adem

Ademen: je doet het de hele dag, maar ben je je er wel eens bewust van hoe je ademt? Het internet staat vol met handige ademtechnieken die helpen stress te verlagen en jou helemaal zen laten voelen. En het beste is dat je deze techniek overal gemakkelijk in kan zetten, of je nu thuis op de bank zit of op kantoor.

3. Geniet van een extra lange baddersessie

Neem eens de tijd om je extra lang onder te dompelen in een warme douche of heerlijk warm verwenbad met je favoriete self-care producten. Onze Rose Garden showergel is een zachte en verzorgende gel die niet alleen je huid kalmeert, maar ook je geest. Zo kom je helemaal tot rust!

4. Dompel je onder in een podcast of audioboek

Of je nu iets nieuws wilt leren, wil meelachen met je favoriete comedians of een spannend avontuur wilt beleven: een goede podcast of audioboek is een heerlijke manier om te ontspannen. Het is heel verleidelijk om te luisteren tijdens het schoonmaken of koken, maar voor een echt ontspannen ervaring ga je gewoon lekker op de bank zitten met een kop thee.

5. Schrijf op waar je dankbaar voor bent

Gedurende de dag komen er allerlei zorgen en gedachtes naar boven borrelen in je hoofd. Laat deze gedachtes niet in je hoofd bubbelen, maar schrijf ze allemaal op. Neem een vast moment van de dag en schrijf alles op wat je dwarszit, maar ook wat er die dag goed is gegaan. Zelfs een dipdagje bevat lichtpuntjes!

6. En nu even stil

Echte stilte, bestaat dat nog? We vullen onze dagen met muziek, vergaderingen en feestjes, maar soms is het ook belangrijk om even helemaal niets te horen. Leg alle afleidingen (ja, ook je telefoon) ver buiten handbereik en ga op een rustige plek zitten. Luister goed naar alle geluiden die normaal verstopt zijn, zoals het fluiten van de vogels of ritselende boomblaadjes. Of oefen meteen je ademhalingstechniek.

7. Lekker creatief bezig zijn

Als kind tekenen, schilderen en kliederen we er wat van af. Maar kan jij je de laatste keer herinneren dat je iets met je handen hebt gemaakt, in plaats van digitaal? Creatief met je handen bezig zijn kan erg therapeutisch zijn. En het hoeft echt niet perfect of ‘goed’ te zijn, zolang je maar iets maakt. Dus schrijf dat gekke verhaaltje op, maak leuke tekeningetjes en klieder er op los!

8. Opgeruimd staat netjes

Misschien een cliché, maar een opgeruimde omgeving betekent echt een opgeruimd hoofd. Onze leefomgeving is vaak een reflectie van onze innerlijke omgeving. Als we het erg druk hebben, hebben we ook geen tijd om de boel op te ruimen. Neem af en toe de tijd om wat spullen op te ruimen of te stoffen. Een schone en opgeruimde ruimte werkt en leeft een stuk prettiger!

9. Ga naar buiten

Een flinke portie buitenlucht en een zonnetje doen wonderen voor je geest. Tijdens een wandeling kun je even alle zorgen van je af zetten en genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. En het is natuurlijk een perfecte manier om ook je spieren aan het werk te zetten!
Tip: neem de lekkere geuren van buiten mee naar binnen met onze Pine Forest-collectie. Zo waan je je nog langer in het bos!

10. Neem de tijd voor je huid

Onze huid vertelt veel over ons. Vermoeidheid, stress, ongezond eten: je zult meteen veranderingen in je huid opmerken. Door goed voor je huid te zorgen, zorg je ook goed voor jezelf. Neem dus de tijd voor je dagelijkse skincare routine en gebruik daarvoor het liefst natuurlijke verzorgingsproducten. Plan af en toe een lekker gezichtsmasker in en neem de tijd om je gezichtscrème goed in te masseren. Als je vel lekker is, zit je ook lekkerder in je vel!

11. Verwen jezelf met een lekkere en gezonde maaltijd

Liefde gaat door de maag en dat geldt ook voor liefde voor jezelf! Laat de suikers en dierlijke producten eens een dagje staan en verwen je lichaam met groentes, fruit en veel water. Het internet staat vol met heerlijke vegan, gezonde recepten, dus laat je verrassen!

12. Zorg voor een goede nachtrust

Dankzij een goede nachtrust voel je je beter, je huid ziet er beter uit, het is beter voor je gezondheid en natuurlijk je concentratie en energie. Een goede nacht slapen is dus eigenlijk de allerbelangrijkste self-care tip! Zorg voor een consistente slaaproutine waar je minstens 7 uur onafgebroken kunt slapen. Verbeter je slaap door gedurende de dag regelmatig te bewegen en vermijd grote maaltijden en alcohol vlak voor het slapen.

Meer lezen?

Divider Alaise
Van drie soorten shampoos tot wegwerpdoekjes: uit de badkamer komt dagelijks best wel veel (plastic) afval. Gelukkig kun je van je badkamerroutine in een paar stappen een low waste routine maken. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.