Verzorgingsproducten inpakken. Zo doe je dat!

Vol enthousiasme heb je een mooi product van ALAISE besteld. That was the easy part! Je wilt het cadeau geven, maar nu komt de uitdaging: hoe pak je het leuk in?

Het inpakken van moeilijke vormen zoals dat van verzorgingsproducten blijft een uitdaging. Eigenlijk zijn de verpakkingen van ALAISE al mooi van zichzelf, ze zijn met veel zorg ontworpen en geproduceerd. Wil je ze toch een extra feestelijke uitstraling geven? Lees dan verder voor tips en inspiratie.

Het geheim van het perfecte cadeau is: laat belangrijke eigenschappen van het cadeau terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan kleur of materiaalgebruik. Ze geven een subtiele hint naar de inhoud, zonder alles te verklappen.

Bij de producten van ALAISE kun je inspelen op de geuren van de producten.

Wat dacht je van?
Pine Forest: versier het cadeau met een dennentakje.
Rose Garden: neem een gedroogde roos en steek deze tussen het lint.
Cotton Field: bevestig een katoenbol met een touwtje op het pakketje.

Inpakken met een mooiste stof

Een mooie en duurzame manier om de huidproducten van ALAISE in te pakken is met stof. Neem een stuk stof en wikkel het om de fles of pot en bind het vast met een touwtje (voor de shower gel en hand soap/lotion zou je een stuk stof van ca. 35 x 28 cm gebruiken). Versier het met een takje en een cadeaulabel. Het is mooi om een licht doorschijnende stof te kiezen zoals tule, mesh of kaasdoek. Zo krijgt de ontvanger een glimpse van de inhoud. Het stukje stof kan worden hergebruikt voor een volgend cadeautje.

Cadeauzakje

Om de strijd met de onhandige vorm van flessen niet aan te hoeven gaan kun je ervoor kiezen om cadeauzakjes met blokbodem te kopen. Is de juiste maat lastig te vinden? Maak het dan zelf! Gebruikt bijvoorbeeld kraft papier, dat geeft een natuurlijke uitstraling en past heel mooi bij de producten van ALAISE.

Dit is hoe je zelf een cadeauzakje maakt:

  • Neem een vel papier in de vorm van een rechthoek, ca. 38 x 28 cm
  • Vouw het papier in de breedte naar elkaar toe zodat de uiteinden elkaar overlappen en bevestig met lijm of plakband.
  • Vouw de onderkant tot ongeveer 6 cm om en vouw weer open.
  • Vervolgens vouw je de zijkanten van het opengevouwen deel op zo’n manier dat je een ruitvorm krijgt.
  • Vouw de punten van de ruit naar elkaar toe en plak goed vast met plakband.
  • Vouw de lange kanten van het zakje op een afstand van ca. 2 cm om en vouw deze weer open.
  • Breng het zakje in vorm.
  • Vul het zakje met het cadeau en vouw de bovenkant om.
  • Perforeer 2 gaatjes aan de bovenkant en haal er een mooi lint of touw doorheen.
  • Versier het cadeauzakje met een mooi kaartje en een katoenbol, gedroogde roos of dennentakje.

Mandje

Een losse fles shower gel is al een cadeautje op zichzelf. Wat dacht je ervan om er een self care-pakketje van te maken? Zo wordt het ontvangen van ALAISE producten nog meer een beleving. Doe de producten in een mandje en voeg daar wat extra’s aan toe. Items die je erbij zou kunnen doen zijn: een opgerold handdoekje of hamamdoek of een mooie kaars. Doe er niet meer dan wat cellofaan omheen, want de producten mogen gezien worden!

Steel de show met jouw mooie cadeaus! Je zult zien, het hart van jouw vriendin maakt een sprongetje wanneer ze dit van je krijgt! En…het gaat niet eens echt om het resultaat maar het gaat erom dat je kunt zien dat er liefde in zit en aandacht aan is besteed.

Meer lezen?

Divider Alaise
Van drie soorten shampoos tot wegwerpdoekjes: uit de badkamer komt dagelijks best wel veel (plastic) afval. Gelukkig kun je van je badkamerroutine in een paar stappen een low waste routine maken. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.
Als je op zoek bent naar een onbegrijpelijke woordenbrij hoef je alleen maar je favoriete potje dagcrème om te draaien en de ingrediëntenlijst te bekijken. Totaal niet te lezen toch? Toch is het een belangrijk stukje tekst om door de marketingtermen op de verpakking heen te prikken.