Waarom is bamboe extract goed voor je huid?

Bamboe-extract is een ingrediënt dat je vaak terugvindt op verzorgingsproducten voor je huid. Bamboe, die woekerende plant in de tuin, is goed voor mijn huid? Lees snel verder om daar achter te komen!

Naast tuinplant, constructie materiaal en textiel doet deze veelzijdige plant ook wonderen voor je huid. Daarom is het zo’n belangrijk ingrediënt in onze producten. Maar wat doet bamboe extract dan voor je huid?

De wondere werking van bamboe extract

Denk je aan bamboe, dan denk je waarschijnlijk aan Azië en panda’s. Maar wist je dat er maar liefst 1200 bamboesoorten op de wereld bestaan en dat ze allemaal familie zijn van de grassen? De metershoge stengels zijn dus gewoon de verre neefjes van jouw gazongras! Bamboestengels zijn natuurlijk wel een stuk groter en sterker dan onze grassprietjes. Dat maakt ze ideaal voor het bouwen van meubels, steigers en zelfs huizen.

Maar in Azië wordt deze veelzijdige plant ook al eeuwenlang gebruikt als middel tegen allerlei kwaaltjes. Het extract, afkomstig uit bladeren en takken van bamboe, zit namelijk boordevol kiezelzuur (silicium). Dit zijn geen zure steentjes, maar een spoorelement dat heel belangrijk is voor een goede conditie van je tanden, huid, nagels, haar en zelfs botten!

Bamboe extract werkt verjongend

Dat klinkt natuurlijk allemaal erg fantastisch, maar wat doet dat kiezelzuur nou voor jouw huid? Kiezelzuur is onderdeel van collageen. Met een beetje extra kiezelzuur bevorder je de aanmaak van collageen. Bamboe helpt jouw huid dus om zich sneller te herstellen en stimuleert jouw huid om nieuwe cellen aan te maken. Het maakt de huid dus soepeler en steviger! Bamboe extract is daarom een ideaal ingrediënt voor onze body cream en dry body oil. Het geeft je huid een extra boost na een heerlijke douche en helpt de beschadigde huid weer op te knappen.

Bamboe extract werkt kalmerend

Naast verjongend heeft bamboe extract ook een kalmerende werking op de huid. Het heeft van nature ontstekingsremmende eigenschappen, die een geïrriteerde of gestreste huid helpen ontspannen. Perfect voor een dry body oil, maar ook voor onze handzeep en hand lotion. Onze handen hebben dagelijks veel te verduren. Zonlicht of schrale winterwind, aanrakingen en vaak je handen wassen drogen jouw handen namelijk uit. Dankzij het bamboe extract droog onze handzeep je handen niet uit en worden ze extra verzorgd. Onze hand lotion helpt je huid stevig en zacht te houden, zelfs in de koude wintermaanden.

Bamboe extract is een perfect voorbeeld van de veelzijdige kracht van de natuur. Bouwmateriaal, tuinplant, voedsel én heerlijk zacht voor de huid. Geniet ook van de kalmerende en verzachtende werking, gewoon lekker in je thuisspa, met onze verzorgingsproducten. Wie weet is jouw huid straks ook zo zacht als een panda!

Meer lezen?

Divider Alaise
Van drie soorten shampoos tot wegwerpdoekjes: uit de badkamer komt dagelijks best wel veel (plastic) afval. Gelukkig kun je van je badkamerroutine in een paar stappen een low waste routine maken. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.
Als je op zoek bent naar een onbegrijpelijke woordenbrij hoef je alleen maar je favoriete potje dagcrème om te draaien en de ingrediëntenlijst te bekijken. Totaal niet te lezen toch? Toch is het een belangrijk stukje tekst om door de marketingtermen op de verpakking heen te prikken.